Radar Detector Detector nuttig instrument

(source: http://www.politie.nl/Drenthe/Nieuws/sneugeld_040527.asp)

Assen 27-05-2004 - Veel automobilisten maken, ondanks een verbod vanaf 1 januari 2004, nog gebruik van een radar detector. De afgelopen week hebben agenten van verkeershandhaving 7 detectoren in beslag genomen

Dat de automobilisten er uitgepikt konden worden is te danken aan de Radar Detector Detector (RDD). Een apparaat van Australische makelij dat een signaal afgeeft als er een auto voorbijkomt met een ingeschakelde radardector. Verkeershandhaving “Boetegeld = Sneu Geld” beschikt sinds kort over een RDD. Het apparaat wordt ingezet tijdens de normale werkzaamheden van “Boetegeld = Sneu Geld”.

Pakkans
Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie in Soesterberg heeft besloten over te gaan tot de aanschaf van de RDD omdat

1: Het bezit van een radardetector sinds 1 januari verboden is en

2: Uit onderzoek door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is komen vast te staan dat automobilisten die gebruik maken van een radardetector de subjectieve pakkans voor te hard rijden laag inschatten. Ze worden immers gewaarschuwd door het piepen van hun detector.

Dure grap
Automobilisten die worden betrapt met een radardetector in hun auto krijgen een boete van 250 euro en hun (soms dure) detectie apparatuur wordt in beslag genomen.

Mocht de detector niet direct te demonteren zijn dan neemt de politie het apparaat formeel in beslag vordert deel I van het kentekenbewijs in. De bestuurder krijgt 4 weken de tijd om zich met de gedemonteerde apparatuur te melden bij de politie. Mocht de bestuurder zich niet binnen vier weken melden dan wordt het kentekenbewijs naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer gestuurd. Om een en ander weer echt te trekken moet de auto dan opnieuw gekeurd worden. Al met al een dure grap.

17 procent te snel
Verkeershandhaving “Boetegeld = Sneu Geld heeft de afgelopen week bij snelheidscontroles op de A28 bij Beilen en Assen ruim 13600 auto’s gecontroleerd. Zo’n 2350 automobilisten werden geflitst. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 211 kilometer per uur.

Er zijn bij controles waarbij de snelheid werd gemeten met de lasergun de afgelopen week zeven rijbewijzen in beslag genomen van automobilisten die werden betrapt met meer dan 50 kilometer boven de maximaal toegestane snelheid.

Controles komende week

Bij verkeershandhaving “Boetegeld = Sneu Geld” staan de komende week de volgende controles gepland:
Vrijdag 28 mei is er een (laser) snelheidscontrole op diverse locaties in Assen en Zuidlaren.
Dinsdag 1 juni staat de radarauto op de Annerweg in Zuidlaren en de Westerhorn in Eelde.
Woensdag 2 juni is er een gordel en roodlicht controle in Hoogeveen.
Donderdag 3 juni is roodlicht dag. In Assen, Emmen en Hoogeveen worden roodlichtcontroles gehouden

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl

Home | About Us | Products | Accessories

Press Releases | Environmental Considerations

© Copyright 2001-2017, Stealth Micro Systems Pty Ltd

ABN 83 009 774 403

Website Designed and Hosted by Soft-Tech Internet